was successfully added to your cart.

Vad är telepresence?

Ett aktuellt ämne i en tid då distansledarskap och distansarbete växer i takt med att fler företag blir globala och den yngre generationen knackar på dörren så är det många som undrar egentligen vad “telepresence” är (eller telenärvaro på svenska). Vi ska försöka reda ut ämnet och förklara fördelarna.

“Telepresence avser en uppsättning tekniker som gör det möjligt för en person att känna sig som om de var närvarande, att visa sig vara närvarande eller att leverera en effekt via telerobotics på ett annat ställe än deras sanna plats.” skriver Wikipedia.

Den stora skillnaden med telepresence kontra exempelvis vanlig videokonferens som exempelvis Skype eller FaceTime är att man inte är beroende av att någon annan kopplar upp dig eller bestämmer en tid för att kunna ha ett samtal. Med Telepresence blir man mer mobil och har möjlighet att exempelvis kunna vara på plats på kontoret under en hel arbetsdag och röra sig relativt fritt i området – utan att du behöver boka tid med en motpart.

Digitalisera produktionsmiljön med Double 2

Att underlätta distansarbete är givetvis en stor fördel, men det är inte heller det enda användningsområdet för telepresence. Med exempelvis Double 2 så hjälper vi till att digitalisera retail genom att brygga den digitala och fysiska kundupplevelsen till att skapa tillgänglighet och service inom vård och omsorg.

Vill du veta mer om telepresence? Kontakta oss så berättar vi mer!

 

Leave a Reply