Varukorg

Det är många av oss som reser ofta i jobbet – alltifrån kortare sträckor till långdistansflyg. Men vet du exakt hur mycket du reser? Och hur mycket du skulle kunna spara genom att utnyttja digitalisering.

Exempel: Stockholm – Göteborg

En flygbiljett mellan Stockholm och Göteborg kostar idag cirka 1300 kr (pris via flygstolen.se). Lägg därtill övriga kostnader som mat och logi. Och det är för en person. Låt oss uppskatta att den totala kostnaden skulle landa på 2000 kronor. Lågt räknat. Säg då att du gör i genomsnitt 10 sådana resor per år och då har du sparat 20.000 kronor på ett år. För en person.

Och då har vi inte ens pratat om miljön.

Flygen mellan Stockholm och Göteborg stod för cirka 174.000 ton utsläpp koldioxid under 2017 skriver ETC.

Enligt ICAO hade du, som person, sparat 125.1 kilo i koldioxidutsläpp på att ta mötet digitalt istället för flyget till Göteborg. Bara det ser vi som en gigantisk anledning till att ta mötet digitalt.

“Men ibland krävs det personliga mötet”

Det tror vi också! Men skulle du då välja att ta tåget så skulle du bidragit till endast 3.6 ton utsläpp per år. Därutöver tror vi också att många möten faktiskt kan tas i ett digitalt sammanhang, speciellt med Double 2 och telepresence där du får en helt annan personlig, interaktiv upplevelse eftersom du blir mobil.

Vill du veta mer om hur du kan sänka era resekostnader och samtidigt värna om miljön genom att digitalisera? Kontakta gärna oss så berättar vi mer.

 

Leave a Reply